Kevés háztartási kártevő olyan ijesztő az otthoni és üzlettulajdonosok számára, mint a patkányok. A patkányok nemcsak hátborzongató, csúszómászó lények, de betegségeket is hordoznak, a patkányharapás kifejezetten veszélyes az emberekre. Szerencsére egy patkányirtás, amit profik szerveznek megszabadítja otthonunkat ezektől a lényektől, és segít abban, hogy jól aludjunk éjszaka.

Az ősz a legjobb idő a patkányok számára, mivel a hőmérséklet kissé csökken, és a szokásosnál kicsit többet esik. A patkányok meleg, száraz és kényelmes helyeket keresnek otthonuknak – például az épületeket.

Elengedhetetlen, hogy a fertőzés után a lehető leghamarabb a megfelelő NovaTox patkányirtás után kezdjünk kutatni, hogy elkerüljük a legveszélyesebb szövődményeket, és hogy az eltávolítási folyamat a lehető legzökkenőmentesebb és egyszerűbb legyen. Szerencsére egy őszi patkányfertőzés észlelése nem olyan nehéz, ha ismerjük a jeleket.

1. Karcos hangok

Ha kaparó, sikló vagy suhogó hangokat hangokat hallottunk, akkor ez patkányok jele lehet. Sok patkány kiváló mászó, így ezt akár a padlásról is hallhatjuk. Ezeket a zajokat valószínűleg leginkább éjszaka lehet hallani, mivel a patkányok éjszakai lények.

2. Patkányürülék

A legtöbb közönséges patkányürülék sötétbarna és orsószerű alakban fordulnak elő. Alakjuk és méretük miatt nagyon hasonlítanak egy rizsszemre. Ezeket az ürülékeket azokon a területeken láthatjuk, ahol a patkányok összegyűlnek.

3. A fészkelés jelei

A legtöbb patkány puha anyagot aprít fel, hogy fészket készítsen. Ha úgy találjuk, hogy a szigetelés, a karton és más puha tárgyak megsemmisültek, és rendetlenség keletkezett otthonunkban vagy irodánkban, ez annak a jele is lehet, hogy patkányok jártak a területen.

4. Lyukak

A barna patkányok például kiterjedt üregrendszereket ásnak. Ezeket az alagutakat és lyukakat használják tárolásra, fészkelésre és elrejtik ételeiket, amiket később elfogyaszt a betolakodó patkány vagy kolónia. Az otthonunk alapja közelében lévő megmagyarázhatatlan rések az őszi fertőzés további jelei, és ezt azonnal ki vizsgálni.

Ha a fenti jeleket tapasztaljuk a környezetünkben, érdemes mihamrabb profi patkányirtás szolgáltatást keresni. A kártevőirtás sokféleképpen történhet, a saját fertőzésünkhöz a szakemberek adnak tanácsokat is. Patkányirtás görénnyel, gázzal és méreggel is történhet, a szakemberek javasolni fogják az általuk legjobbnak gondolt megoldást.

Érdekes cikkek

A szakszerű költöztetés előnyei – avagy miért ne a barátokkal cipekedjünk

A szakszerű költöztetés előnyei - avagy miért ne a barátokkal cipekedjünk
2024.04.30.

A barátokra mindig számíthatunk, a költözés alatt is. A költöztetés során kérhetjük barátaink segítségét, azonban sok előnnyel járhat, ha inkább profi költöztető céget bízunk meg a feladattal. A költözés megterhelő

Minden, amit a redőny tisztításáról tudni akartál

Minden, amit a redőny tisztításáról tudni akartál
2023.04.03.

Egy redőny nem csak a lakásunkat védi a nap, a hőség és a külső zavaró tényezők ellen, hanem esztétikai szempontból is fontos lehet, hiszen ja nyílászárókhoz hasonlóan a külső fal

Mitől lesz egyedi és személyre szabott egy menyasszonyi ruha?

Mitől lesz egyedi és személyre szabott egy menyasszonyi ruha?
2023.07.08.

Az egyediségre való törekvés mindannyiunkban ott munkálkodik, ezért is próbáljuk annyira kihangsúlyozni a személyiségünket az öltözködésünkkel. Ha menyasszonyi ruháról van szó, ez az igényünk még erősebben megmutatkozik, hiszen az esküvőnk