Kevés háztartási kártevő olyan ijesztő az otthoni és üzlettulajdonosok számára, mint a patkányok. A patkányok nemcsak hátborzongató, csúszómászó lények, de betegségeket is hordoznak, a patkányharapás kifejezetten veszélyes az emberekre. Szerencsére egy patkányirtás, amit profik szerveznek megszabadítja otthonunkat ezektől a lényektől, és segít abban, hogy jól aludjunk éjszaka.

Az ősz a legjobb idő a patkányok számára, mivel a hőmérséklet kissé csökken, és a szokásosnál kicsit többet esik. A patkányok meleg, száraz és kényelmes helyeket keresnek otthonuknak – például az épületeket.

Elengedhetetlen, hogy a fertőzés után a lehető leghamarabb a megfelelő NovaTox patkányirtás után kezdjünk kutatni, hogy elkerüljük a legveszélyesebb szövődményeket, és hogy az eltávolítási folyamat a lehető legzökkenőmentesebb és egyszerűbb legyen. Szerencsére egy őszi patkányfertőzés észlelése nem olyan nehéz, ha ismerjük a jeleket.

1. Karcos hangok

Ha kaparó, sikló vagy suhogó hangokat hangokat hallottunk, akkor ez patkányok jele lehet. Sok patkány kiváló mászó, így ezt akár a padlásról is hallhatjuk. Ezeket a zajokat valószínűleg leginkább éjszaka lehet hallani, mivel a patkányok éjszakai lények.

2. Patkányürülék

A legtöbb közönséges patkányürülék sötétbarna és orsószerű alakban fordulnak elő. Alakjuk és méretük miatt nagyon hasonlítanak egy rizsszemre. Ezeket az ürülékeket azokon a területeken láthatjuk, ahol a patkányok összegyűlnek.

3. A fészkelés jelei

A legtöbb patkány puha anyagot aprít fel, hogy fészket készítsen. Ha úgy találjuk, hogy a szigetelés, a karton és más puha tárgyak megsemmisültek, és rendetlenség keletkezett otthonunkban vagy irodánkban, ez annak a jele is lehet, hogy patkányok jártak a területen.

4. Lyukak

A barna patkányok például kiterjedt üregrendszereket ásnak. Ezeket az alagutakat és lyukakat használják tárolásra, fészkelésre és elrejtik ételeiket, amiket később elfogyaszt a betolakodó patkány vagy kolónia. Az otthonunk alapja közelében lévő megmagyarázhatatlan rések az őszi fertőzés további jelei, és ezt azonnal ki vizsgálni.

Ha a fenti jeleket tapasztaljuk a környezetünkben, érdemes mihamrabb profi patkányirtás szolgáltatást keresni. A kártevőirtás sokféleképpen történhet, a saját fertőzésünkhöz a szakemberek adnak tanácsokat is. Patkányirtás görénnyel, gázzal és méreggel is történhet, a szakemberek javasolni fogják az általuk legjobbnak gondolt megoldást.