A tudatos öltözködés nem csupán arról szól, hogy követjük a legújabb trendeket, hanem az is fontos, hogy olyan alapdarabokkal rendelkezzünk, melyeket kreatívan váltogathatunk a mindennapokban. Ezért is kap a férfiak esetében is egyre nagyobb figyelmet az úgynevezett kapszulagardrób kialakítása.

Ez egy minimalista megközelítésű öltözködési stratégia, ahol az egyén egy praktikusan összeválogatott ruhatárat hoz létre, hogy könnyen kombinálható szetteket vezessen be a mindennapokba. Általában a kapszulagardrób tartalmazza a mindennapi viselet alapdarabjait, amelyek könnyen variálhatóak és egymással összeillenek, minimalizálva ezzel a választási döntéseket és azt, hogy tele legyen a szekrényünk olyan holmikkal, melyeket alig, vagy egyáltalán nem használunk.

Az alap ruhatár egyik legfontosabb szereplője az egyszerű fehér póló. Kereknyakú vagy galléros, szűkebb, vagy éppen lazább fazon – mindegy, hogy melyik stílus áll hozzánk közelebb, a változatos kínálatnak köszönhetően mindenki megtalálja a számára megfelelő darabot az üzletek kínálatában. A fehér szín egyszerű, mégis elegáns, és könnyedén kombinálható más ruhadarabokkal. A fehér póló alkalmas mind hétköznapi viseletre, mind pedig egy elegánsabb összeállítás elemeként is képes megállni a helyét.

Gondoljunk csak bele, hogy mennyi különböző outfitet alkothatunk egy egyszerű fehér póló viselésével. Egy farmerral és egy pár sneakerrel kombinálva tökéletes választás lehet a hétköznapokra. Viseljünk hozzá farmerkabátot, egy ilyen szettel soha nem tévedhetünk, függetlenül attól, hogy mit diktál éppen az aktuális divat. Ha pedig az elegáns és klasszikus összjátékára vágyunk egy kis csavarral: a fehér póló viselhető öltönynadrággal, így a hanyag elegancia egyik legjobb ötvözetével indulhatunk a sikerért, de akár sportzakó alá is választhatjuk, ehhez pedig remekül passzol a fehér edzőcipő. Egy ilyen szettet bármilyen alkalomhoz bevethetünk, legyen szó olyan programról akár, ahol a szűk család vesz részt, vagy éppen egy fontos, de nem túl hivatalos közegben zajló üzleti megbeszélésről.

Az alap ruhatár létrehozása és fenntartása nem csak pénzt spórol meg, hanem időt is. Gondosan összeválogatott darabokkal könnyedén és gyorsan stílusos megjelenésre teszünk szert és magabiztosan vághatunk bele a mindennapokba.

Érdekes cikkek

Lego álom otthonok és mini lakói

Lego álom otthonok és mini lakói

A Lego nem csupán egyszerű építőkockákból álló játék, hanem egy teljes világ, amelynek csak a képzelet szabhat határt. Az otthonok építése a Lego gyűjteményekből nemcsak szórakoztató, de kreatív kihívást is

Minden, amit a redőny tisztításáról tudni akartál

Minden, amit a redőny tisztításáról tudni akartál

Egy redőny nem csak a lakásunkat védi a nap, a hőség és a külső zavaró tényezők ellen, hanem esztétikai szempontból is fontos lehet, hiszen ja nyílászárókhoz hasonlóan a külső fal

A szakszerű költöztetés előnyei – avagy miért ne a barátokkal cipekedjünk

A szakszerű költöztetés előnyei - avagy miért ne a barátokkal cipekedjünk

A barátokra mindig számíthatunk, a költözés alatt is. A költöztetés során kérhetjük barátaink segítségét, azonban sok előnnyel járhat, ha inkább profi költöztető céget bízunk meg a feladattal. A költözés megterhelő