Az első gyerek születésekor a friss szülőknek minden újdonság és túlzás nélkül megterhelő is lehet. Természetesen ez alól a pelenkázás sem kivétel, sok szülő számára stresszel teli feladat. Az újdonsült szülőknek számtalan kérdésük van például, hogy milyen típusú pelenkát használjanak, hogyan cseréljék le a pelenkát, hogyan előzzék meg a bab bőrén a pelenkakiütést vagy hogy az olcsó pelenka is lehet-e jó pelenka és így tovább. Azonban a pelenkázás pszichológiáját ismerve és néhány egyszerű tippet betartva a pelenkázás könnyebbé tehető, és még élvezetes időtöltéssé is válhat.

Az első dolog, amit meg kell tenni, hogy a megfelelő pelenkát választjuk ki a babánk számára. A pelenka kiválasztása közben figyelembe kell venni a babánk méretét, súlyát és korát. Az olcsó pelenkák vonzóak lehetnek az áruk miatt, de előfordulhat, hogy nem nyújtanak megfelelő védelmet, ami azt eredményezi, hogy a pelenka túl gyakran cserélendő. Válasszunk inkább minőségi pelenkát, amely hosszú távon pénzt spórolhat számunkra.

A pelenkázás során fontos a megfelelő babaápolás is. Használjunk babaolajat, krémet vagy pelenkakiütés elleni kenőcsöt, hogy megelőzzük a bőrirritációt és a pelenkakiütést. A Lord Shop illetve bármely más webshopban böngészve számos babaápolási termék közül válogathatunk.

Hasznos lehet az is, ha kialakítunk egy mini rutint a pelenkázáshoz. Az egyszerű dolgok, például a szükséges dolgok előkészítése, mint a pelenka, babaápolási termékek, nedves törlőkendők és a tiszta ruházat, elősegíthetik a pelenkázás zökkenőmentességét.

Az utolsó, de nem kevésbé fontos tipp, hogy készítsünk egy pelenkázó helyet otthon. A pelenkázó szükséges kellékei közé tartoznak a pelenkázó asztal, törölköző, pelusok, babaápolási termékek, és így tovább. Egy kényelmesen berendezett pelenkázó helyen a szülőknek könnyebb dolguk van, és a pelenkázás is kellemesebb időtöltéssé válik.

Ha első babás szülők vagyunk, akkor mindenképp érdemes más szülőktől, a nagyszülőktől illetve a bababolti szakértőktől tanácsokat kérni és elfogadni, hogy a megfelelő pelenkázási termékek kerüljenek megvásárlásra.

Érdekes cikkek

A színek szerepe az esküvői ruha kiválasztásában

A színek szerepe az esküvői ruha kiválasztásában

A menyasszony által választott ruha stílusa és színe nagyban befolyásolja az esküvő atmoszféráját. De milyen színű ruhát válasszunk magunknak? A fehér, mint uralkodó esküvői ruha szín már jelenti azt, amit

Romantika és drámaiság összhangja: a sellő fazonú esküvői ruha

Romantika és drámaiság összhangja: a sellő fazonú esküvői ruha

Klasszikus és ultranőies menyasszonyi ruha típusok után kutatva nagy valószínűséggel hamar a látóterünkbe kerül egy örök klasszikus: a sellő fazonú esküvői ruha. A sellő fazonú esküvői ruha előnyei A báli

Harc a tél ellen: kék csizmával a jókedvért!

Harc a tél ellen: kék csizmával a jókedvért!

A tél a kényelmes takarók, a forró kakaó és a meleg csizma ideje, hogy megvédjék a kis lábakat a hidegtől. És mi lehetne szórakoztatóbb, mint egy divatos téli, kék Primigi