Ha hamarosan utazunk, kellemetlen meglepetésben lehet részünk, ha terveink között szerepel az autóbérlés. A 2020-ban kezdődött autóhiány sajnos még mindig komoly problémát jelent nemcsak a privát használatnál, de az EuroRent autóbérlés esetén is. A bérautók iránti kereslet meghaladja a rendelkezésre álló járművek kínálatát, így az autóbérlés árai az egekbe szöktek.

Természetesen külföldi utazásaink során számtalan alternatíva áll rendelkezésre az autóbérlés helyett, de ezek egy része egy kis kreatív gondolkodást igényel.

Az olyan telekocsi szolgáltatások, mint az Uber és a Lyft, valószínűleg az első dolog, ami eszünkbe jut, amikor a bérautó alternatíváit fontolgatjuk. Ha még nem vettük igénybe e szolgáltatások egyikét sem, a fuvar igénylése olyan egyszerű, mint az egyszer egy. Pusztán meg kell nyitnunk az alkalmazást, megadni az úti célt és elfogadni az árat. Az árképzés általában a távolságon és a megtett időn alapul, ezért a telekocsimegosztás a városon belüli rövid utakra a legalkalmasabb.

Az autó megosztás hátrányai közé tartozik a kiszámíthatatlan ár és elérhetőség. Rendezvények és egyéb csúcsidőszakok idején, vagy csúcsidőn kívüli időszakokban, amikor kevés sofőr közlekedik az úton, az árak és a rendelkezésre állás nagyon eltérő lehet. Ez is helyenként változik, ami azt jelenti, hogy ha megszoktuk, hogy a telekocsik otthoni órákban is elérhetők, előfordulhat, hogy az úticélon nem így lesz. Legyünk ezzel tisztában, ha azt tervezzük, hogy késő este használunk telekocsimegosztást, vagy a repülőtérre szeretnénk kimenni egy korai járathoz. Számos városban előre is ütemezhetünk egy utazást, ami kevésbé stresszessé teheti az időérzékeny utazásokat.

Ha telekocsit használunk, a megfelelő hitelkártya használatával megtakaríthatunk egy keveset. Az American Express egyes típusai például Uber-jóváírást kínálnak, amely fuvarokhoz és Uber Eats-rendelésekhez egyaránt felhasználható, míg a Mastercard Lyft-előnyöket kínál számos kártya esetén.

Azokban a városokban, ahol nincs telekocsi szolgáltatás, a hagyományos taxi a legjobb megoldás, ezért érdemes még otthon megkeresni néhány taxi társaság elérhetőségét. A legtöbb országban nincs jelentős különbség az igénybe vett autók típusa között árban, egy kis Corsa ugyanannyiért osztható meg, mind egy nagyobb kombi Ford.

Érdekes cikkek

Gyors és legális autófelvásárlás

Gyors és legális autófelvásárlás
2024.06.05.

A gépjármű adás-vétel más használati tárgyak kereskedelméhez képest bonyolult, sok adminisztrációval és buktatóval jár. Különösen igaz ez használt autók esetében: mind a vásárlók, mind az eladók bizalmatlanok, nem tudják, hogy

Kormánymű felújítás vagy csere – melyik a jobb megoldás?

Kormánymű felújítás vagy csere - melyik a jobb megoldás?
2023.04.05.

A kormánymű gépjárművünk erősen igénybe vett alkatrészeinek egyike, aminek tökéletes működése nélkül elképzelhetetlen a biztonságos autózás. A gyakori városi használat és a rossz útminőség is hozzájárul ahhoz, hogy a kormánymű

Gumi vásárlása webshopban – miért éri meg?

Gumi vásárlása webshopban - miért éri meg?
2023.08.17.

Ha új abroncsot keresünk autónkhoz vagy motorunkhoz mindenképpen érdemes számításba venni a vásárláskor a webáruházak kínálatait is. Az autó gumi webáruházak jellemzően a középkategóriás gumikból tartanak nagy választékot, de az