A szemöldök festése meglehetősen hosszú időkre nyúlik vissza. Habár akkoriban nem szemöldök tetoválás révén, hanem különböző növényi és ásványi anyagok segítségével oldották meg a szépítkezést, a lényegen nem változtat: az emberek mindig is fontosnak tartották arcuk különleges vonásainak kiemelését, és egyéni szépségük hangsúlyozását.

Az ókori Egyiptomban például mind a nők, mind a férfiak kohl segítségével sötétítették szemöldöküket, ahogy India is gazdag történettel rendelkezik a szemöldökfestés terén. Itt kurkuma pasztával tökéletesítették a szemöldök megjelenését.

A középkorban a szemöldökformázás változó volt, hiszen a nők akkoriban inkább a vékonyabb szemöldököt, vagy annak teljes hiányát preferálták, így ennek érdekében kihúzták a szőrszálakat, míg a 18. századtól kezdve egyesek teljesen leborotválták, majd ólomceruzával rajzolták újra annak tetszés szerinti ívét.

Az 1920-as években a divat nagy változásokon ment keresztül és a szemöldökfestési szokások is megváltoztak. Az úgynevezett „flapper” stílusban a nők vékonyabb szemöldököket kezdték preferálni. A 20. század későbbi felében a divat változó szemöldökformákat hozott magával, és egyre népszerűbbé vált a szemöldökfesték és ceruza használata.

Manapság a szemöldökfestés a személyes preferenciáktól és az aktuális trendektől egyaránt nagymértékben függ, és számos kozmetikai termék áll rendelkezésünkre a tökéletes forma és szín kialakításában. A szemöldök tetoválás napjainkra akkora technikai és stílusbeli fejlődésen ment keresztül, hogy egyre többen választják megoldásként, ha szeretnék a legjobbat kihozni a megjelenésükből.

Míg a hagyományos smink elkészítése idő – és energiaigényes megoldást jelent, a szemöldök tetoválás az állandósult szépség értékét hordozza magában. A magas szintű szakértelemnek köszönhetően ma már teljesen természetes hatású szemöldöktetoválás ékesítheti a megjelenésünket. A szálazott szemöldök tetoválás azoknak ajánlott, akik ezt a fokú természetességet keresik a megjelenésükben, míg a púderes hatású szemöldök tetoválás valamennyivel jobban hozza a sminkelt hatást”.

Egy exkluzív beauty szalonban, profi szolgáltatás keretein belül, az egyéni karakterünk és személyes preferenciánk mentén alakítják ki a számunkra a tökéletes végeredményt.

Érdekes cikkek

A derékfájás egyik legrosszabbika: honnan ismerhető fel a porckorongsérv

A derékfájás egyik legrosszabbika: honnan ismerhető fel a porckorongsérv
2023.03.04. 0 Comments 0 tags

Sokfajta derékfájás létezik, közülük az egyik legkellemetlenebb a porckorongsérv. A következőkben azt járjuk röviden körbe, hogy mik a tünetei a porckorongsérvnek, mit is jelent pontosan ez a sérv és milyen