A háziasított édesburgonya és annak közeli vad rokonai között fontos különbséget fedezett fel egy kutatás. A batáta genomjában ugyanis kettő, Agrobaktérium által bevitt gént találtak. Ezek a gének pedig nem csak jelen vannak a genomban, hanem ki is fejeződnek, ami arra enged következtetni, hogy olyan hasznos tulajdonság kialakításában van szerepük, ami a háziasítás során szelekciós előnyt jelentett a batátának.
Szeged, Közép fasor 52.
K épület
Szent István Egyetem Budai Campusának K2-es előadója
A Magyar Tudományos Akadémia a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatának keretén belül tisztelettel meghívja prof. Dr. Dudits Dénes akadémikus előadására.
2017. november 6., 18:00 óra MTA Székház, Díszterem
1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.
A precíziós nemesítés mint biogazdálkodási innováció
Az előrelépés lehetőségei a géntechnológiáról való társadalmi vitában